הכנסת אישרה: הסיוע המשפטי לניצולי שואה יורחב משמעותית

הכנסת אישרה: הסיוע המשפטי לניצולי שואה יורחב משמעותית
12:49:30

הכנסת אישרה: הסיוע המשפטי לניצולי שואה יורחב משמעותית

מליאת הכנסת אישרה היום (שלישי) בקריאה שנייה ושלישית תיקון חקיקה המרחיב את זכאותם של ניצולי שואה ולוחמים בנאצים לסיוע משפטי מטעם המדינה. תיקון החוק קובע כי הם יהיו זכאים לייצוג ולייעוץ משפטי של משרד המשפטים בכל תחומי המשפט האזרחי, ולא רק בסוגיות הקשורות לזכויותיהם לתגמולים כניצולי שואה.

יחידת הסיוע המשפטי במשרד המשפטים מעניקה סיוע משפטי לאזרחים שאין ביכולתם לשלם עבורו, מלבד קבוצות מוגדרות, שזכאיות לסיוע ללא מבחן זכאות כלכלית. כיום, ניצולי שואה זכאים לסיוע ללא מבחן זכאות כלכלית רק בנושא זכויותיהם לקבלת תגמולים כניצולי שואה.
נוסף על כך, היחידה מעניקה לניצולי השואה ייעוץ משפטי ראשוני, וייצוג מול עורכי דין פרטיים בענייני שכר טרחה. אם ימומש התיקון, זכות הניצולים לסעד משפטי תורחב למשפט האזרחי באופן כללי, ותחול גם על ענייני חובות להוצאה לפועל, ירושה וצוואות, דיור ציבורי, ותחומים נוספים הרלוונטיים לחייהם של ניצולים רבים.

לפי נתוני הרשות לזכויות ניצולי השואה מהשנה האחרונה, בישראל חיים כ-147,199 ניצולי שואה ונפגעי התנכלויות אנטישמיות בתקופת השואה. גילם הממוצע עומד על 87.5 שנים, ו-462 מהם עברו את גיל 100.

שר המשפטים יריב לוין, שיזם את תיקון החוק: ״זהו תיקון עוול היסטורי, מהלך שיאפשר מיצוי זכויות ביתר קלות".

מנכ"ל משרד המשפטים, איתמר דוננפלד: "מהלך זה מקודם במסגרת מדיניות משרד המשפטים להנגיש שירותים משפטיים לאוכלוסיות ייחודיות ולפעול להסרת חסמים. עלינו להבטיח ששורדי השואה והלוחמים בנאצים יקבלו את השירותים המשפטיים הטובים ביותר".

ראש הסיוע המשפטי במשרד המשפטים, נוחי פוליטיס: "רבים מהניצולים מתקשים לממש בכוחות עצמם את זכויותיהם השונות, שעון החול הולך ואוזל, ולפיכך הגברת מימוש זכויותיהם – היא צו השעה".
מידע נוסף על זכויותיהם של ניצולי שואה ולוחמים בנאצים בתחום הסיוע המשפטי ניתן למצוא באתר משרד המשפטים 

צרו קשר

השאירו פרטים ונחזור אליכם